Windows 7 kjappest

Windows 7 6956 banker Vista RTM og SP1 i alle de viktige testprogrammene.

Får Microsoft alt rett med Windows 7?

Et trøblete OS

Brukergrensesnitt, design, kompatibilitet og ytelse er kjernepunkter i ethvert OS. Vi skal ikke ta noen historie-leksjon om Vista angående disse punktene, men det er ikke få som mener at MS feilet på mer eller mindre alle av dem i ulik grad.

Så langt har Windows 7 vist seg å levere viktige forbedringer på alle disse punktene. I og med at motoren i det nye OSet er svært likt Vista vil gamle drivere fungere og kompatibiliteten med maskinvare være sikret.

Annonse

Nye Windows 7 banker Vista

Men hva med ytelse? ZDnet har testet den nyeste versjonen av Windows 7 (6956) for å finne ut om det er kjappere enn Vista.

Windows 7 ble testet mot Vista RTM (det vil si Vista uten Service Pack) og mot Vista SP1. Dessverre er ikke Vista SP2 med. Denne har jo vist seg å faktisk være noen prosent kjappere, men denne er fortsatt i beta så det er ikke så rart.

Vista SP1 tregest

Testmaskinen er utstyrt med Phenom 9700 CPU, Radeon HD 3850 skjermkort og 2GB minne. En litt over middels kraftig maskin.

Microsoft lover ved ca. hver OS-lansering kortere oppstartstid, men har ikke alltid levert. I testen brukte Windows 7 20 sekunder, Vista RTM 27 sekunder og Vista SP1 overraskende på jumbo-plass med 31 sekunder.

Andre test var Passmark PerformanceTest 6. Versjon 7 vant også her med 1007,5 poeng, Vista RTM klarte 1001,3. SP1 igjen på siste plass med 986,6 poeng.

Vant i en test

Tredje test var i testprogrammet PC Mark Vantage var igjen Windows 7 seierherren med 5233, RTM 4807 og SP1 4762. Animasjonsprogrammet CINEBENCH var det eneste programmet Vista kom ut som seirende.

Hvorfor Vista SP1 taper på alle punkter er rart og ikke minst svært beklagelig. Dette er jo oppdateringen fremfor noen Microsoft mente skulle gjøre Vista en verdig arvtager til Windows XP. Vi får håpe SP2 retter disse feilene og at Windows 7 er i rute.

Kilde:
ZDNet

Annonse
Annonse