Nå er Chrome ferdig

chrome3

Allerede i går fikk mange brukere tilgang til den ferdige versjonen av av Chrome. Men i dag får alle de rundt 10 millioner som har lastet ned prøveversjonen tilgang til Googles nettleser.

Alle gode ting er 15

Chrome har vært igjennom hele 14 ulike såkalte betaversjoner så langt. Den 15. er altså en ferdig versjon.

Dette betyr imidlertid ikke at Google vil stoppe utviklingen av sin nettleser, som har fått en noe blandet mottagelse. I likhet med Microsofts Internet Explorer, Mozillas Firefox og norske Opera vil det trolig komme mange versjoner etter denne – både testversjoner og ferdige produkter.

Annonse

1.5 ganger raskere

I den siste versjonen er mye endret fra forgjengeren, i følge Google. En rekke feil er rettet opp. Nettleseren skal nå være en og en halv gang raskere, og både video og lyd fungerer mer stabilt.

Noen nye funksjoner har det også blitt plass til. Bokmerkeorganisatoren er forbedret, slik at folk med vært mange bokmerker nå får bedre oversikt, og import og eksport av bokmerker fra andre nettlesere har blitt betydelig enklere.

Ikke helt i mål

I tillegg har alle innstillinger gjelder dine nettvaner er nå bakt inn i ett grensesnitt, slik at du enklere skal kunne bestemme hvilke spor du legger igjen. Også sikkerhetsfunksjonene er betydelig forbedret.

Det er likevel et stykke igjen før Chrome kan sies å være helt på høyde med IE, Firefox og Opera. I følge Cnet News.cGoogle jobber nemlig fortsatt med ting som regnes som en selvfølge i en moderne nettleser: Automatisk fullføring av tekst i navn- og adressefelter og innebygd RSS-leser er bare to eksempler.

Dessverre er det bare Windows-versjonen som er klar. Mac- og Linux-versjoner skal etter planen komme senere.

Følg utviklingen

De som vil følge med på hvordan dette arbeidet går, kan kikke på chromium.org eller laste ned Google Chrome Channel Chooser .

Ellers er dette en usedvanlig rask ferdigstillelse til Google å være. GMail er fortsatt i beta, over fire år etter lanseringen. Chrome brukte bare 100 dager fra første beta til den versjonen du kan laste ned i dag.

De som bruker betaversjonen allerede, vil få automatisk beskjed om å laste ned den ferdige versjonen. «Nybegynnere» kan laste den ned fra Google.com/Chrome.

Se også Slik skal Google revolusjonere alle nettlesere (Digi.no).

Annonse
Annonse