iPod-roboten Miuro forfølger deg med musikk.

Annonse


Wall-E, ta deg en bolle!

Av Emil Holst

Miuro er det japanske selskapet ZMP’s svar på rengjøringsroboten Roomba. Men istedet for å bare fyke rundt i stua og samle opp støv, spiller den musikk.

iPodhead

Miuro har iPod-dokk i hodet, og kan trådløst koble seg til hjemmets nettverk og spille av både Windows Media Player og iTunes innhold.

Miuro er ment å oppføre seg som en vandrende stereo som gjør det eieren ber den om. Den får deg opp klokka 6 om morgenen med Satyricon på full guffe. Til irritasjon for deg, kanskje. Men til glede for arbeidsgiveren, som vil at du skal starte tidlig.

Annonse


Lar seg ikke skru ned

Om du skulle være selvplager, kan du få den til å unngå deg om du prøver å skru ned bassen til Biggie Smalls. I tillegg kan den programmeres til å gjøre ulike ting når du klapper.

I likhet med Roomba går den tilbake til strømforsyningen når den er ferdig med jobben.

USA neste

For øyeblikket er Miuro bare tilgjengelig i Japan, men ZMP håper på sikt å få amerikanske selskaper interessert.

Derfor gjør ZMP nå utviklingsverktøyet (SDK) for Miuro tilgjengelig for utviklere som ønsker å lage programvare for å utvide robotens muligheter.

ZMP’s prøver også å få teleselskapene involvert. I så fall vil dette kanskje åpne muligheter for hackere, som allerede har Roomba som en av sine favorittofre.

Se demonstrasjon her:

Kilde:
BetaNews.com

Annonse