usenet copy

Annonse


Usenet-piratene taper

Indekseringstjensten Newzbin taper mot MPAA.

Mye piratvare

Usenet eller nyhetsgrupper på godt norsk inneholder veldig mye piratvare. Ofte kommer ting hit før torrent-sider som The Pirate Bay.

Akkurat som The Pirate Bay og torrent-filer indekserer Newzbin.com nyhetsgruppene og kategoriserer piratevaren, men uten å tilby selve filene.

Underretter brukerne sine

«Du har kanskje merket at vi har fjernet flere rapporter. Dette ble gjort etter at vi fikk beskjed fra MPA at disse kanskje inneholdt deres beskyttede åndsverk», heter det i en melding fra nettsiden til brukerne.

Annonse


«Likevel fikk vi i forrige uke melding om at MPA hadde lever en kjennelse mot oss. Vi går nå gjennom papirarbeidet for å se hva som vil skje videre. Det er ikke noe særlig mer vi kan si på dette tidspunktet; vi vil holde deg oppdatert», heter det videre.

Flere TV-serier borte

Likevel har nå den amerikanske bransjeorganisasjonen for filmstudioene MPAA klart å tvinge Newzbin.com til å slette flere TV-serier, ikke selve filene, men indekseringen de har gjort.

Nettsiden har slettet flere indekserte TV-serier ifølge brukerne. Blant annet Bones, Prison Break, Cold Case, Supernatural og 24 i frykt for å bli dratt for retten.

Ligger fortsatt der

Det er spesielt at siden i motsetning til nesten alle andre som driver med halvveis lyssky virksomhet faktisk ikke prøver å kjempe imot de store interesseorganisasjonene.

Nå har ikke MPA klart å fjerne noen filer på Usenet, men om MPAA og RIAA klarer å fjerne selve piratinnholdet og ikke bare en filene som peker på det kan de ha knekt en av piratenes store frihavner.

Les om hvordan Usenet og Newzbin fungerer her.

Kilde:
Newzbin.com

Annonse