Slik ser baksiden av Sonys nye mini-PC ut. Den har blant annet full mobilstøtte, noe flere av konkurrentene fortsatt mangler.

Er dette Sonys EEE-dreper?

Sony har med sin Vaio-serie skapt seg et marked hos dem siom ikke vil ha Appple, men likevel setter pris på godt design.

Mindre enn de fleste

Nå tyder alt på at Sony kommer med et nytt tilskudd til sin allerede lovpriste Vaio-serie. Modellen PCG-1P1L er nå til godkjenning hos det amerikanske, statlige godkjenningorganet for elektronikk og telekommunikasjon, FCC (Federal Communications Commission).

Det dreier seg om en maskin med målene 24,6 x 11,9 cm, noe som muligens gjør den til den minste PCen på markedet så langt. Til sammenligning har Asus suksess-maskin EEE et «fotavtrykk» på 22.5 x 17 cm. Det er altså i bredden Sony sparer plass.

Vekten er imidlertid ikke kjent. Det er heller ikke prisen eller lanseringstidspunktet.

Støtter alt som er trådløst

Det er imidlertid på det rene at den lille Vaio-maskinen har støtte for både b,g og n-standarden innen trådløst nett (WLAN). den har Bluetooth innbeygget, og også ferdig plass til SIMN-kort.

Mobildelen støtter både EDGE, 3G og HSPA (såkalt «super-3G»). Dette er ingen selvfølge blant såkalte netbooks i dag, selv om det blir vanligere.

Kilde:
Gizmodo.com