Macbook blokkerer eget innhold

Irriterende beskjed å få når man har kjøpt en film lovlig via iTunes.

Apples nye Macbooker har vært ute i butikkene en stund nå, og sprekkene har begynt å vise seg. Nå viser det seg at de inkluderer den DRM-lignende begrensningen HDCP (High Definition Content Protection) som hindrer en del HD-materiale fra å spilles av.

Registrerer informasjon
HDCP er skapt for å forhindre at ulovlig HD-materiale skal spilles av, og registrerer alt som går gjennom DVI-, HDMI-, GVIF-, UDI- og DisplayPort-utgangen på maskinen.

I dette tilfellet er HDCP-en ment for å verne Apples eget iTunes-materiale, men det ser ut til å gjøre alt annet enn det.

Annonse

Kunne ikke spille av film
En amerikansk lærer som ville vise frem Hellboy 2 for klassen sin fra den nye Macbooken sin fikk nemlig problemer. Da han koblet opp prosjektoren via DisplayPort-utgangen ble den iTunes-kjøpte filmen registrert som ulovlig, og han ble nektet å vise den.

Det ble konstatert at det bare er visse filmer som har blitt gjort klar over HDCP-begrensningen til Macbookene. Filmer som blant annet Stargate: Continuum og serier som Heroes skal derimot fungere.

Dermed har Apple slått til igjen, og bevist at kopibeskyttelsen og restriksjoner ofte rammer de som kjøper produktene lovlig mest.

Kilde:
Ars Technica

Annonse
Annonse