Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows 7 får ikke USB 3.0 når det lanseres, men får trolig støtte senere. (Ill.: Dinside.no)

Ingen USB 3 i Windows 7

Men Microsoft lover bedre USB 2.0.

Microsoft rekker ikke å implementere støtte for USB 3.0, men selskapet håper å gjøre det lettere å feilsøke USB-problemer.

Ingen USB 3.0 i Windows 7

Dessverre ser det ikke ut som om USB 3.0 blir støttet i den første versjonen av Windows 7. Blant annet fordi Intel krangler med resten av maskinvarebransjen om spesifikasjonene. Dermed har det hele blitt forsinket.

«USB 3.0 er en teknologi som ikke faller inn enkelt på plass med Windows sin lanseringsplan. Fordi USB 3.0 spesifikasjonene enda ikke er ferdige, kommer vi ikke til å støtte 3.0 i RTM-utgaven av Windows 7», forklarer Giusiti.

Enklere feilsøking

Sliter du med å få den nye skriveren til å fungere? Årsaken kan være dårlige drivere. Slike problemet skal nå være lettere å løse. Microsoft har nemlig gjort det mulig å få mer nyttig informasjon relatert til USB-problemer i Windows 7.

«Vi har lagt til traceability for USB-hendelser i Windows 7, noe vi egentlig ikke hadde før. Diagnose og feilsøking av USB-problemer har vært en veldig slitsom og tidkrevende oppgave», innrømmer Lars Giusiti som jobber i USB-teamet til MS. Spesielt har det vært problemer med at USB-enheter ikke fungerer etter at maskinen kommer tilbake fra sleep.

Setter krav

Programvaregiganten kommer også til å stille strengere krav til maskinvareprodusentene for å sørge for at enhetene fungerer riktig i Windows 7.

I tillegg kommer MS til å kreve fra midten av 2010 at alle USB-enheter er godkjente av USB Consortiums kjerne-spesifikasjoner. Noe som overraskende nok ikke er et krav nå.

Kilde:
APGMag

Stikkord: intel, Microsoft, ms, usb, windows, windows 7