Eirik Stridsklev Nilsen er produktspesialist i Microsofts Windows Live-gruppe og presenterte de nye funksjonene for ITavisen.

Annonse


Dette er neste generasjon Windows Live

Microsoft kaster seg inn i kampen for å kapre din netthverdag med «neste generasjon» Windows Live tjenester og programmer.

En ny stor-satsing på nett

Microsoft skjønte sent at Internett er fremtiden, men etter som årene har gått snakkes det tidligere enn antatt at livet ditt er på nett, og også programmer og tjenester. MS vil ikke være dårligere

Nå setter programvaregiganten inn store ressurser på å kapre deg som nett-kunde. Faktisk har Microsoft nå «delt opp» selskapet for å kunne konkurrere.

«Deler opp» selskapet

«Nye» Microsoft er delt opp i to grunnleggende hjørnestener. Det er delen som tjener bedriftsmarkedet og det er delen som sikter seg inn på forbrukere. Sistnevnte er døpt «Consumer and Online». Det er med andre ikke småting selskapet nå håper å utrette.

Annonse


Hovedtanken bak satsingen er i all hovedsak å koble hele nettet sammen og Microsoft håper at du som kunde vil velge å la Windows Live gjøre jobben for deg.

Home.live.com blir din personlige portal til alle Microsofts tjenester. Fra epost (Live Hotmail), kalender, nettlagring (SkyDrive) og chat (Windows Live Messenger) med mer. Og det skal være sømløst integrert med hverandre og andre tilbydere.

Hva blir nytt?

Alle tjenestene du i dag kjenner blir kraftig pusset opp. Microsoft røper til ITavisen at de har med seg 50 forskjellige selskap. Alt fra Flickr til Facebook. Hovedtanken er at du skal slippe å besøke Flickr for å sjekke oppdateringene til kompisene dine, men at det istedenfor dukker opp på nyhetsfeeden i portalen home.live.com (som enda har det gamle designet).

De nye tjenestene og funksjonene blir rullet ut fra desember i år, men Microsoft vil ikke røpe noen dato når de ulike tjenestene og programmene kommer i ny utgave.

For eksempel kan det tenkes at Hotmail blir først ute, etterhvert følger nye programmer etter som Windows Live Messenger 9.0 (lanseres 10. februar 2009) som nå er i beta-utgave.

Kjappere epost

Konkrete forbedringer i Hotmail er ifølge MS en kjappere opplevelse. I visse tilfeller 70 prosent. Spam er fortsatt et stort problem. MS hevder spamfilteret deres er 80 prosent mer effektivt.

Programvareklienten Windows Live Messenger er også forbedret. Les mer om WLM her. I tillegg er denne chat-klienten langt mer integrert i nettjenestene som er samlet på home.live.no.

Windows Live (home.live.com):
* oppdatert profil
* en nyhetsfeed for aktiviteter både i nettverket og på Internett
* bildedeling og større lagringskapasitet.

* Windows Live SkyDrive:
øker fra 5GB til 25GB lagringskapasitet.

Windows Live Messenger:
* inkluderer nå en nyhetsfeed med oppdateringer på dine kontakter,
* dra-og-slipp funksjon for deling av bilder i samtalevinduet,
* en favorittliste med dine viktigste kontakter
* muligheten til å snakke med inntil tjue venner samtidig.

Windows Live Hotmail:
* etter hvert vil det også bli mulig å samle flere e-post kontoer og putte flere e-post kontoer inn på hvilken som helst enhet eller plattform.
* økt lagringskapasitet
* en forbedret kalender som vil gjøre det enklere å dele og kombinere flere ulike kalendere.

Windows Live Groups:
* lettere å samarbeide
* delt lagringsplass
* delt e-postadresse
* delt lynmeldingstjeneste.

I tillegg til overnevnte netttjenster (og WLM) kommer følgende programmer i Windows Live-familien i nye versjoner: Windows Live Photo Gallery, Windows Live Mail, Windows Live Writer, Windows Live Movie Maker, Windows Live Family Safety og Windows Live Toolbar.

Nye Windows Live Hotmail.
(Ill.: Microsoft)
Microsoft jobber med å rette feilene med Messenger i dag.
(Ill.: Microsoft)
Dette er nye home.live.com som her viser nyhetsfeeden.
(Ill.: Microsoft)
Nye Windows Live SkyDrive for nettlagring.
(Ill.: Microsoft)

Annonse