Denne projektoren fra JVC gir deg 3D-bilder i stort format. Forutsatt at du har en 3D-utgave av filmen.

Annonse


JVC med bombe

Synes du Tom Cruise, John Travolta og Brad Pitt ser flate ut på hjemmekinolerretet? Da er kanskje den nye projektoren fra JVC tingen for deg.

Første fior privatmarkedet

Modellen DLA-RS2 er nemlig verdens første 3D-projektor beregnet på vanlige hjemmekinoentusiaster.

Det har tidligere vært slike projektorer på markedet, men de har vært svindyre og beregnet for profesjonelle oppsett.

Stereotopisk projeksjon

Nå har altså endelig teknologien kommet til vanlige hjemmekinoer.

Annonse


DLA-RS2 er en tradisjonell D-ILA-projektor (en slektning av LCD). Men der stopper også all likhet. Modellen bruker nemlig såkalt stereoskopisk videoprojeksjon for å oppnå et tredimensjonalt bilde i 1080p-oppløsning.

Må ha 3D-filmer

Teknologien som brukes kalles SENSIO 3D (2. generasjon), og gir en kontrastrate på 30 000:1.

Ulempen er at du trenger 3D-materiale for å se effekten. Vanlige filmer på DVD og Blu-ray ser ikke bra ut med 3D-funksjonen på.

Kan skrus av

Funksjonen kan også skrus av om du har 3D-materiale, i fall du skulle bli lei av at biler kjører rundt i rommet og alien-monstrene kommer ut av lerretet for å ta deg…

For egen del kan vi legge til at vi opplevde en lignende 3D-teknologi på årets IFA-messe i Berlin for to måneder siden. Det var imponerende, men etter ca. fem minutter foran skjermen (dette var ikke projektor, men prototyp på 3D-TV) gikk vi grundig lei av den svært kunstige effekten.

Prisen på JVC-projektoren er ikke klar. Heller ikke lanseringsdato er satt, men den skal komme på markedet i løpet av neste år.

I en tidligere versjon av denne artikkelen framkom det at man ikke trenger briller for å se 3D-filmer med denne projektoren. Det viser seg ikke å være riktig. Man trenger trolig fortsatt en from for aktive spesialbriller for å få fram effekten.

Gizmodo.com

Annonse