RA3 box

Annonse


DRM-dramaet fortsetter

Det har vært mye snakk om Electronic Arts kopisperrer de siste ukene grunnet spillet Spore, og denne uken fortsetter DRM-dramaet.

Denne gangen er det imidlertid Red Alert 3s kopisperre som irriterer brukerne med klønete løsninger.

Sendte ut for korte koder
Ved en feiltagelse ble en rekke kopier av Red Alert 3 sendt ut til butikkene med feil serienummer – eller rettere sagt – for korte serienummer.

Vanligvis er koden man skriver inn 20 tegn lang, men mange brukere har nå klaget på at deres bare er 19.

Annonse


Vil ha bevis
Som løsning har EA bedt kunder med for korte serienøkler om å sende et bilde av nøkkelen, og som svar vil de få et ny kode.

For kundene som ikke vil sende inn bilde eller ikke har mulighet til å gjøre det, er løsningen langt ifra smidig.

36 løsninger
– Ettersom du allerede har de 19 første tegnene av serienøkkelen allerede, kan du prøve å gjette deg frem til siste tegn, foreslår EA på sine offisielle sider.

– For å gjøre dette trenger du bare å skrive inn den eksisterende koden du har, og prøve deg frem med bokstavene A til Z og sifrene null til ni. Etter en stund bør du finne frem til den riktige kombinasjonen.

Irriterte brukere
Løsningen har selvfølgelig gjort en allerede irritert spillergruppe enda mer frustrerte. Red Alert 3 har som kjent samme kopieringssperre som Spore har, noe som innebærer at spillet kune kan installeres 5 ganger.

Reaksjonene til Spore var begynnelsen på en stor diskusjon hvorvidt rigide DRM-sperrer skulle være lov eller ei, og EA har måttet tåle en rekke søksmål grunnen kopisperrene.

Kilde:
Ars Technica