DivX har nå også blitt stuerent hos Microsoft.

Annonse


Microsoft omfavner piratformat

De som laster ned «kokkelimonkefilmer» fra nettet har hittil måttet laste ned tillegg til mediespilleren sin for å få sett dem.

Det meste forhåndsinstallert

Med Windows 7 er ikke dette lenger nødvendig. Microsofts nye operativsystem støtter nemlig samtlige formater som piratene (og som også brukes til mange lovlige formål, vel å merke) benytter seg av, bortsett fra HD-formatet Matroska.

OS-et kommer med forhåndsinstallerte (og forhåpentligvis automatisk oppgraderbare) codecer for både DivX, Xvid og h.264 (format som brukes blant annet til film i iPod).

Støtter Apple-formater

På lydsiden støtter nå Windows også AAC rett ut av boksen, uten at man må installere iTunes eller annen programvare. Dette er oppsiktsvekkende, siden det er dette formatet Apple foretrekker og bruker i iTunes og på sine iPod/iPhone-spillere.

Unntaket er likevel kopibeskyttet AAC som selges via iTunes. Disse kan fortsatt bare spilles i iTunes. Men filer du har kjøpt under iTunes Plus-logen er ikke kopibeskyttet, og disse filene kan uten videre nå spilles i Windows Media Player, om du foretrekker det.

Vil hindre snuskvare

Begrunnelsen for den direkte støtten er at frittstående codecer fra nettet ofte inneholder spionvare og i verste fall virus.

Dessuten har man liten kontroll med hvilken versjon det dreier seg om, og brukerne kan dermed risikere å sitte med en gammel versjon som ikke er kompatibel med filmen eller musikken som skal avspilles.

Det er ikke helt nytt at Microsoft støtter formater som er populære i priratverdenen. Også Xbox 360 støtter Xvid/Divx.

Kilde:
apcmag.com

Annonse


Annonse