win7_m3_ms_02

Annonse


Masse nytt om nye Windows

I går skrev vi om noen av funksjonene som kommer i den nye Windows-versjonen, kjent som Windows 7. Det var imidlertid bare halvoffisiell info, nå har Microsoft virkelig avduket Vista-oppfølgeren til massene på PDC-konferansen i Los Angeles.

Så inntrykkene fra tidlig betatesting av nye Windows strømmer frem, og vi må innrømme at det høres temmelig lovende ut.

Bedre utseende
Windows 7 inkluderer blant annet flere endringer hva grensesnittet angår, selv om det grunnleggende utseendet bygger på Vista-konseptene. For eksempel en ny “taskbar”, som lar deg lett bytte mellom kjørende programmer. Nå består den av tydelige ikoner som viser innholdet i de forskjellige progammene. Dessuten får du tilgang til tilkoblede enheter og velge spillelister i Media Player gjennom taskbaren.

Device Stage skal gjøre det lettere å synkronisere enheter

Annonse


System Tray (eller systemstatusfeltet) blir også ryddigere, og brukeren vil kunne bestemme nøyaktig hvilke ikoner som får plass der, og hvorvidt de kan plage deg med notifikasjoner.

Sidefeltet der dine “gadgets” ble plassert i Vista er nå borte. Små gadgets-programmer kan rett og slett plasseres hvor som helst på skrivebordet.

Media Center-programvaren har fått en overhaling, og ligner visstnok på Zune-grensesnittet i langt større grad.

Lettere tilgang
Mange blir sikkert glade for at User Account Control-funksjonaliteten (i essensen alle plagsomme sikkerhetsadvarsler) også blir strømlinjeformet, og du vil få langt mer kontroll over det.

Det er også snakk om mange mindre forbedringer som likevel høres veldig fornuftige ut, som muligheten til å se “gjennom” aktive vinduer, koble seg til trådløse nettverk direkte fra statusfeltet, nye måter å gruppere og avspille mediefiler på, og mye mer.

Det blir lettere å gruppere mediefiler

Trykksensitivt
Dessuten støtter Windows 7 som kjent multitouch, selv om maskinvare som har bruk for dette er knapt tilgjengelig i dag. Og når det er snakk om maskinvare, lover Microsoft at operativsystemet vil kunne kjøre på netbook-maskiner med så lite som 1 GB RAM og 1 GHz-prosessor – men skalerer naturligvis fint oppover.

Til slutt, Windows 7 skal faktisk starte og stenge mye raskere enn Vista, og være langt mer responsiv og stabil. Og er det ikke det vi alle egentlig ønsker?

Ny starmeny

Å koble seg opp mot WLAN blir enklere

Ny taskbar

Mer info her

Annonse