azurePlatform_web

Annonse


Kan blokkere Azure-apps

Igår kveld annonserte Microsoft sitt nye operativsystem Azure, som skal kjøre i den såkalte «nettskyen». Enkelt fortalt vil det si at Microsoft låner ut sin egen datakraft til å kjøre en rekke programmer, som kan tas i bruk fra hvor som helst.

Alt vil skje fra den fine, metaforiske skyen, og brukere vil ikke trenge å installere et eget OS for å kjøre programmene. I tillegg vil dette bety mindre stress for selskapers egne servere, som slipper å drive nettapplikasjonene.

Blir begrenset
Prosjektet, tidligere kjent som Strata, er langt ifra ferdig, men skal innen kort tid bli åpnet for en begrenset gruppe betatestere. Testerne har allerede blitt fortalt at hvis deres programmer skulle overskride lagringsplassen eller prossesseringskraften de har fått fra MS, vil Microsoft måtte sette foten ned.

Den tapte dataen vil bli lagret hos Microsoft, men Microsoft tar ikke ansvar for tapt trafikk grunnet overskridelsen.

Annonse2000 timer og 8 «instanser»

– Når du når kvoten kan det hende vi blokkerer tilgangen din, forteller Azureutvikleren Manuvir Das. Han prøver imidlertid å forsikre potensielle utviklere om at det nødvendigvis ikke vil skje, men at de har muligheten. Kvoten som blir nevnt blir beskrevet som 2000 timer med oppetid og 8 «instanser».

Én instanse tilsvarer et basistall for prossesseringskraft, noe som Microsoft definerer som en enkeltkjernet 1,2 GHz-prosessor med 2GB ram og 160GB harddisk.

Dette er altså spesifike tall på hvor mye av Microsofts egen prosesseringskraft utviklerne får tilgang til via Azure.

Kortfattede
Det er fortsatt ikke blitt sagt noe om hva prisen for å lagre programmene sine hos Microsoft vil bli. I tillegg vil de ikke utdype uttalelsen om blokkerte applikasjoner. Det virker imidlertid som programmerere er spente på det nye OS-et, som sansynligvis vil bli et vanlig skue på nettet så fort produktet rulles ut.

Kilde:
The Register

Annonse