lala

Annonse


Musikkrevolusjonen er her

Spådommene har kommet, og sammenlikningen som blir brukt er ikke liten – Lala vil gjøre det samme med mp3 som mp3 gjorde med CD-en, skriver Engadget.

6 millioner gratis sanger
Her er det altså snakk om en liten revolusjon, eller i hvert fall en heftig evolusjon, av musikkindustriens tenkemåte. Fremfor å begrense seg til én del av markedet, skal Lala tilby sømløs integrering av en rekke populære distribusjonsmetoder.

Først og fremst – Lala har 6 millioner sanger du kan velge imellom. Alle disse kan spilles av én gang gratis, uten reklamer eller annonser. I tillegg kan du gi tilatelse til Lala slik at den sporer opp all musikken din du har på PC-en, og matcher den med deres online-katalog. Sanger som ikke finnes der blir lagt til, og du vil få muligheten til å høre dine sanger hvor enn du går.

Koster litt
Når du spiller musikk på Lala vil den i tillegg foreslå musikk for deg som du kanskje kan like, på mange måter som iTunes sin nye funksjon Genius. Skulle du like noe av den nye musikken kan du velge å kjøpe online-versjonen for 10 cent (66 øre), som lar deg høre på sangen så mange ganger du vil.

Annonse


Hvis du vil laste den ned, helt fri for drm, vil det koste ytterligere 79 cent (drøye 5 kroner).

Viktig steg i riktig retning
Tjenesten er selvfølgelig ikke feilfri, da det vil koste penger for å virkelig få helt fri tilgang til alle sangene. Allikevel er det en spennende retning for musikkbransjen da tjenesten lar brukere få høre 6 millioner sanger, én gang hver.

I tillegg er alle sanger DRM-frie, noe som også er et stort skritt i riktig retning.

Avhengig av salg
Ifølge skaperen Bill Nguyen er den største faren at ingen gidder å bruke penger på tjenesten, og bare hører sangene én gang. Argumentet til pirater som laster ned musikk ulovlig har imidlertid hele tiden vært at de gjør det fordi det er enkelt, ikke på grunn av pengemangel.

Lala ser virkelig ut som en tjeneste som gjør musikk tilgjengelig på en enkel måte, helt uten drm.

Kun i USA
Foreløpig er tjenesten forbehold amerikanske brukere (ikke akkurat overraskende), men staben på Lala jobber på spreng for å gjøre den internasjonal. Som med alt annet som fortsatt ikke har kommet til Norge så fortsetter vi å krysse fingrene.

Sjekk ut Lala her.

Annonse