Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik ser T-Mobiles G1 - verdens første telefon som bruker Google-OS-et Android.

Slik blir neste «Google Phone»

Men kommer den til Norge?

Motorola har begynt på produksjonen av sin egen Android-baserte telefon, skal vi tro en rapport fra BusinessWeek.

Satser på Facebook og Myspace
Det vil dermed bli den andre Google-telefonen på markedet, etter T-mobiles G1 (HTC Dream). Ifølge rapporten vil telefonen ha en stor touchskjerm på lik linje med Apples iPhone, i tillegg til et QWERTY-tastatur som sklir ut (slik som SEs Xperia).

Telefonen skal fokusere sterkt på sosiale nettverk som Facebook og Myspace, og vil sansynligvis støtte disse to, i tilegg til andre nettverk, rett ut fra boksen. Det er fortsatt usikkert hvor lik Motorolas Google-telefon vil være T-Mobiles, som kjører på samme Android-OS.

2009-lansering
Telefonen skal være å forvente i butikkene andre kvartal neste år. Det er fortsatt ikke spesifisert verken pris eller teleoperatør, men ifølge BusinessWeek vil det sansynligvis følge med et to-årskontrakt i USA.

Ettersom ingen teleoperatører har kastet seg over den nye telefonen enda, kan vi håpe den kan ta turen til Norge. Den første Google-telefonen, T-Mobiles G1-telefon, selges kun i land der teleoperatøren finnes.

Stikkord: android, facebook, g1, Google, nettverk