Jammie Thomas slipper kanskje å bli konfrontert med fildelingsbevis når saken hennes kommer opp igjen.

Annonse


– Vi vil ha pengene våre!

Den ameirkanske platebransjeorganisasjonen The Recording Industry Association of America (RIAA) vant i fjor høst saken mot den 30 år gamle alenemoren Jammie Thomas fra Minnesota.

– Bare butikktyveri

Thomas ble dømt til å betale RIAA 54 000 norske kroner pr. låt hun hadde gjort tilgjengelig for fildeling gjennom Kazaa-nettverket – til sammen 1,2 millioner kroner.

For tre uker siden ble dommen opphevet under henvisning til at en privatperson ikke kunne avkreves erstatning som om det hadde vært snakk om et firma.

Vil ha ny runde

I følge dommeren kan Jammie Thomas bare sammenlignes med en butikktyv, og ikke med en organisasjon som systematisk bryter opphavsretten. Hun har med andre ord ikke distribuert musikkfilene planmessig til andre, men bare ment å laste ned musikken ulovlig til eget bruk.

Annonse


Nå vil RIAA ha enda en ny runde i saken. Derfor har de anket dommeravgjørelsen.

– Selv om denne rettsinstansen ikke er den eneste som har satt spørsmålstegn ved «gjøre tilgjengelig»-prinsippet, så har flere andre konkludert med at det å gjøre et opphavsbeskyttet verk er det samme som distribusjon, heter det i anken fra RIAA.

Kilde:
News.com

Annonse