Hopp til navigasjon Hopp til innhold
obj (Ill.: Anders Brenna/Digi.no)

– Vent gjerne på Windows 7!

Ballmer tar lufta ut av Vista.

Microsofts toppsjef Steve Ballmer mener fortsatt at folk bør installere Windows Vista. Men han har ingenting i mot at vi ikke gidder, i påvente av det nye operativsystemet Windows 7, som i følge Microsoft kommer i 2010 (men som andre mener kommer allerede neste år).

XP kjører videre

I mellomtida lever Windows XP videre – først og fremst på grunn av det gode salget av mini-laptoper. Denne suksessen kom som en overraskelse både på Microsoft og hardware-bransjen. Disse maskinene, som Asus EEE og Acer One, er ikke kraftige nok til å kjøre Vista. Dermed blir Linux og Windows XP de eneste alternativene.

Samtidig siter et stort antall små og store bedrifter på gjerdet når det gjelder Vista. Mange bryr seg ikke om å oppgradere, og sparer dermed både bryderi og kostnader.

Kjepper i hjulene

Det eneste området der Vista virkelig har tatt av, er markedet for nye PCer til privatmarkedet. Her har brukeren ikke noe valg, for Vista kommer ferdig installert på maskinene.

Nå bidrar selveste Steve Ballmer til å stikke nye kjepper i hjulene for Vista. Årsaken er forventingene til Windows 7.

– Om folk vil vente, så kan de det. Men jeg ville absolutt ha installert Vista, uttalte Ballmer i takle han holdt på ITxpo-konferansen i Miami i USA i går.

Ikke bryet verd

Konferansen ble arrangert av analysebyrået Gartner. Både i dette selskapet og hos mange andre som lever av å analysere IT-markedet tolkes Ballmers uttalelser som at det er liten vits i å bry seg om Vista når Windows 7 er så kort unna.

Toppsjefene i Microsoft har aldri innrømmet åpent det de fleste uavhengige kilder synes å mene: At Windows Vista er en stor flopp.

Redde stumpene

Men selskapet har gått langt i å forklare både internt og eksternt hva de gjorde feil under lanseringen.

Samtidig lanserte de i høst en stor reklamekampanje med komikeren Jery Seinfeld og Microsoft-gründeren Bill Gates i hovedrollene.

Kilde:
ZNnet

Stikkord: acer, asus, ballmer, bill gates, eee, gates, linux, Microsoft, steve ballmer, usa, vista, windows, windows 7, windows vista, windows xp, xp