Portable Super Multi Drive fra selakapet Amex lar deg spille og brenne Blu-ray på din Mac.

Annonse


Endelig Blu-ray for Mac

– Blu-ray er bare en eneste stor pose med smerte. Det er fint å se på filmer med, men lisensproblemene som følger med er bådde komplekse og tidskrevende. Vi venter til ting har roet seg ned og Blu-ray tar av i markedet, uttalte Apple-sjefen Steve Jobs da han ble grillet av pressen i etterkant av lanseringen av de nye MacBook-maskinene.

Film-moro til 1888 kroner

Men selv om Apple åpenbart ikke kommer med Blu-ray i sine maskiner med det første, er det andre som står klare til å dekke behovet.

En av de første er selskapet Amex (som ikke må forveksles med kredittkortselskapet American Express). De lanserer nå sin Portable Super Multi Drive – en ekstern spiller/brenner som koster 289 dollar (1888 norske kroner etter dagens kurs) for ren spiller og 389 dollar (2559 kroner) for spiller/brenner i USA.

Til sammenligning får du nå kjøpt en Sony BDP-S300 frittstående Blu-rayspiller til 1790 kroner i Norge. Men den brenner jo ikke…

Annonse


Fin med Cinema Display

Enheten leser 2 ganger og brenner med 1,6 gangers hastighet på Blu-ray. Kjører du standard DVD, leser og skriver den med 8 gangers hastighet, mens CD henholdsvis leses og skrives med med 24 gangers hastighet.

I og for seg ikke imponerende i forhold til rene DVD/CD-drev, men fortsatt må man kompromisse om man vil ha Blu-ray.

Unasett får du nå spilt HD-filmene dine på din Mac Pro med 30 tommer Cimema Display fra Apple til mucho monetas…

Annonse