Ballmer skrøt av Vista på Oslo-besøket forrige uke, men det sier vel det meste at Windows 7 kommer allerede tidlig neste år.

Annonse


– Derfor floppet Vista

Dette mener ZDNet er grunnene til at Windows Vista har floppet.

MS har prøvd seg på flere nye reklamekampanjer (Gates og Seinfeld, Mojave Project). Det ser likevel ut som om disse ikke har nådd helt frem. Ihvertfall ikke om man skal tro PR-ekspertene.

Topp fem grunner

ZDnet har laget en topp-fem liste som de mener er hovedgrunnen til at Vista har floppet:

5. De mener Apples smarte «I’m a Mac-»reklamer klarte å overrumple Microsoft og PC-produsentene. Nettsiden mener «I’m a PC»-reklamen til Microsoft kom for sent og neppe er nok til å redde omdømmet til Vista.

Annonse


4. Windows XP er for etablert. Det dukker stadig opp flere netbooks som må ha operativsystem som ikke sluker strøm og systemressurser. I så måte er XP bedre enn Vista.

3. Vista er for tregt. Vista har enda flere linjer med kode (50 millioner) enn XP som hadde 35 millioner (rundt 40 millioner nå etter tre Service Packs.) Dette gjør Vista tregt, mener ZDnet.

2. Det var ikke meningen at Vista skulle komme. En av grunnene til at Microsoft forlot å merke produktene sine etter årstall (Windows 95, Windows 98, og Windows 2000) var at XP skulle bane veien for abonnementsbasert programvare. Dette skjedde som kjent ikke.

XP var faktisk en del av .Net-strategien som MS enda ikke helt har klart å forklare hva er til mannen i gata (eller IT-guruene.)

1. Vista hadde for dårlig kompatibilitet med programvare og drivere. Her må vi nesten si oss enige med ZDNet. SP1 har ordnet opp i mye, men det burde ha fungert rett ut av boksen.

Når man får så dårlig omtale rett etter lanseringen av et produkt tar det lang tid å rette opp skadene.

Kilde:
ZDnet

Annonse