Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Før brukte piratnettstedet denne innloggingssiden, men har nå kopiert hele nettsiden til det norske selskapet Norbits AS inn på sine egne servere. (Ill.: ITavisen)

Vurderte å sende Norbits-epost til politiet

Videresendte pirater til IT-selskap.

Det lukkede norske fildelingsnettverket Norbits sendte brukerne sine til den norske bedriften Norbits AS.

– Svært beklagelig

Piratnettstedet Norbits.net lenket til det norske selskapet på sin server. Det førte til at brukere av piratnettstedet som ikke visste bedre havnet hos nettsiden til Norbits AS.

Det er ikke det norske IT-selskapet så veldig glade for:

«Det er selvfølgelig svært beklagelig at de som står bak norbits.net har laget en redirect til vår side. Det de har gjort er å viser hjemmesiden vår i en frame på deres server. Registrerte brukere hos norbits.net har helt sikkert fått oppgitt en url de skal bruke utover norbits.net, slik at de kommer direkte inn på piratnettstedet sine sider i stedet for vår hovedside», skriver Carsten Hjeltnes i Norbits AS i en epost til ITavisen.no.

Har vurdert å kontakte politiet

Piratnettstedet har i flere uker drevet med denne virksomheten noe som har ført til at Norbits AS stadig får epost fra pirater som tror de sender epost til piratnettstedet.

«Vi har og hatt en del ekstrarbeid med å sile ut eposter fra brukere av dette nettstedet som da har glemt sitt brukernavn og passord, og da tror at de kan sende epost til [email protected] for å få dette», forklarer Hjeltnes.

Endret videresending

Norbits AS har vurdert å sende disse epostadressene til politiet: «Disse epostene burde vi kanskje ha videresendt til politiet for å avsløre brukere av nettstedet, men vi har pr. i dag bare slettet disse», forklarer Hjeltnes. Selskapet vil se videre på hva de vil gjøre med saken.

I går kveld endret Norbits.net sin videresending og man endte da opp på nettsiden til den norske fildelings-dokumentaren «Urospredere». Denne videresendingen opphørte sent ut på natten.

Stikkord: epost, norbits, skriver