ballmer

Annonse


Så mye tjener Ballmer

Man skulle kanskje tro at mannen som leder et av de største selskapene i verden skulle tjene like mye som BNP-en til et tilfeldig EU-land i årslønn, men slik er det ikke for Ballmer. I fiskalåret 2008 tjente han 1,35 millioner dollar, omtrent 8 millioner norske kroner.

Får “vanlig” lønn
Det er selvfølgelig en stor sum, men med tanke på at markedsverdien til selskapet ligger på omtrent 230 milliarder dollar, skulle man tro han ville på utbetalt mer penger. Grunnen ligger i at han ikke får utbetalt lønn i form av aksjer eller opsjoner, men vanlig lønn slik de fleste av oss kjenner til.

Av den totale summen skal 640 000 dollar kommet i form av vanlig lønn, mens 700 000 var fra bonuser – en økning på 5,6 prosent sammenliknet med hans lønn i fjor.

Bestemt av styremedlemmer
Lønnen hans skal ikke være kalkulert fra en formel, men fra et utvalg av styremedlemmer som regnet ut lønnen hans ved å se på lønnen til andre topp-personer i selskapet, hans tidligere lønn og en evaluering av hans ytelse det siste året.

Annonse


Sammenliknet med selskapets totale vekst og andre store selskapers lønninger, er lønnen hans svært lav. Selv om det er vanskelige økonomiske tider i USA vokste Microsofts inntekt med 26 prosent. Ser man på andre sjefer i store selskap, som Larry Ellison i Oracle Corp, fikk han lønn til en verdi av 84,6 millioner dollar.

Skal endres
Microsoft har nå gått ut med at de vil reevaluere lønningsprosedyrene sine, noe som sansynligvis vil føre til høyere lønn for toppsjefene i selskapet.

Ballmer har allikevel ikke mye grunn til å klage. Han eier fortsatt omtrent 4,5 prosent av Microsoft, et faktum som alene gjør han til en veldig, veldig rik mann.

Kilde:
Yahoo

Annonse