Hopp til navigasjon Hopp til innhold
800px-Walmart_exterior

Amerikanerne mister online-musikken

Walmart skrur av DRM-serverene.

Musikk med DRM er virkelig ikke en brukervennlig kreasjon. Nå begynner det å demre for mange at det ikke bare gjelder kopisperren som følger med DRM-en som er et problem, men også det store følgene det har når et selskap skrur av DRM-serveren sin.

Det er nettopp det Walmart gjør da de velger å slutte å selge DRM-beskyttet musikk.

Må brennes ut på CD
Selvfølgelig er det en seier for mange brukere at Walmart velger å satse på helt fri musikk, men å skru av DRM-serveren vil skape problemer for mange. Walmart har imidlertid sendt ut en mail til alle sine brukere med en løsning på problemet. Hvis de vil fortsette å høre på de lovlig kjøpte sangene sine, må de ta back-up av dem ved å brenne de ut på CD-er.

Om de ikke gjør det før den 9. oktober er de i trøbbel. Da vil brukerne ikke lenger kunne overføre dem til andre datamaskiner, og hvis man reinstallerer operativsystemet vil man ikke kunne høre på musikken i det hele tatt.

Ikke først
Walmart er ikke de første som har sett seg nødt til å skru av DRM-serverne. Både Yahoo og MSN har gjort det samme, men da ble det imidlertid gjort mulig for brukerene å få refundert pengene, eller gjøre musikken DRM-fri.

Også i spillbransjen har det vært mye snakk om DRM i det siste. EA-s storspill Spore har fått mye kritikk for deres harde DRM, som kun lar spillere installere spillet 5 ganger. Forige uke ble EA massesaksøkt for nettopp dette.

Kilde:
Ars Technica

Annonse
Stikkord: ars technica, brenne, drm, ea, msn, musikk, spore, yahoo