spore box

Annonse


EA blir massesaksøkt

Spores mye omtalte kopisperre har vært mye i nyhetene etter lanseringen for tre uker siden. Men da snøballen først begynte å rulle var det lite EA kunne gjøre. De endret på vilkårene og tillot brukere å installere Spore 5 ganger fremfor de orginale 3. Det var ikke nok.

Nå får de et massesøksmål slengt mot seg, grunnet sinte brukere som følte de ble lurt til å installere SecuROM – programmet som teller antallet ganger Spore er installert.

Alle mot én
Det er selvfølgelig i USA massesøkmålet har manifistert, nærmere bestemt i nord-California. I fronten står Spore-spilleren Melissa Thomas, som skal representere alle Spore-spillere.

Søksmålet går ut på at selv om spillere får vite at spillet er regulert og kopibeskyttet, får de aldri vite at et eget program, SecuROM, blir installert på harddisken. Dette programmet laster ned, installerer og kjører helt på egenhånd på brukernes maskin, uten at de noen gang ble fortalt om det, står det i klagen (PDF).

Annonse


Vil ha erstatning
Hvis Melissa Thomas får det som hun vil, vil Spore-spillerne få 49,99 dollar (280 kroner) som kompensasjon for spillkjøpet, samt dekket eventuelle tilleggsskader.

Kilde:
Cnet

Annonse