Hopp til navigasjon Hopp til innhold
windows-vista-blue-green-logo

Er «Midori» arvtageren til Windows?

MS lekket dokument.

Er Midori kun et forskningsprosjekt eller arvtageren til Windows?

Kan være nye Windows

Det er det store spørsmålet nå alle stiller seg. Hvor er Windows i fremtiden. Vista er mer eller mindre bygget på NT-kjernen som dukket opp allerede i juli 1993. Kanskje trenger Microsoft en helt ny kjerne bygget fra starten av for å kunne klare å konkurrere.

Det sier seg selv at det ikke bare er å legge om noe så gigantisk. Windows har 90% av markedet. Et helt nytt OS vil kreve nye programmer, drivere og alt annet kritisk.

Helt nytt OS?

Men en eller annen gang må Microsoft begynne å bygge på nytt, spørsmålet er bare når og hva. Nå tror mange at Midori er navnet på det nye OSet

Ifølge interne dokumenter som har kommet i hendene til Software Development Times mener nå Microsoft at tiden har kommet for å bygge et nytt OS for å kunne møte dagens krav. Kodenavnet på det nye OSet er Midori. Midori betyr grønt på japansk.

Dagens Windows problemer

Midori kommer ikke til å inneholde Windows-kode og skal deles opp slik at komponentene er isolerte fra hverandre for sikre stabilitet og unngå kræsj. I tillegg skal det bli vanskeligere å programmere feil som kan utnyttes av hackere.

Foreløpig er det ingen tidsplan for Midori. MS vil ikke røpe om Midori er arvtageren til Windows, men avslører at det er et forskningsprosjekt.

Kilde:
SDTimes

Stikkord: drivere, Microsoft, ms, os, vista, windows