web1

Annonse


Norbits tilbake

Både Dagbladet og Nettavisen kan idag melde at Norbits ble utsatt for et DDoS-angrep forrige uke, men stemmer det?

Angrepet?

Ifølge de to nettavisene har de blitt tipset av en sentral kilde i fildelingsmiljøet, men Norbits ene server er oppe i skrivende stund (web1.norbits.net). I tilegg er det også mulig å logge inn for moderatorer og administratorer på denne siden, opplyser en kilde til ITavisen.

Før brukte piratnettstedet denne innloggingssiden, men har nå kopiert hele nettsiden til det norske selskapet Norbits AS inn på sine egne servere.
(Ill.: ITavisen)

– 850 Mbps

ITavisens kilde mener Norbits sin server nummer to er tatt ned av piratnettstedets administrator, men neppe har blitt angrepet. Det var på fredag forrige uke, en dag etter ITavisens sak om Norbits-krig på Wikipedia at piratnettstedet ble utilgjenglig. Også da stod det på fildelingsnettverkets IRC-kanal at det var mulig å seede pirat-materiale. Merkelig om fildelingsnettverket ble utsatt for et angrep.

– Nå er det stor tvil om hva som skal skje videre. Dette kan bety slutten for Norbits, forteller Simon Valvik til Dagbladet. Valvik er prosjektlederen bak den norske fildelingsdokumentaren «Urospredere» og skrev Nettavisens artikkel om angrepet.

Ifølge dagens artikler skal angrepet ha vært svært kraftig og kommet fra flere nettlinjer som tilsammen utgjorde en kapasitet på hele 850 Mbps.

Annonse