podcaster

Annonse


Apple fortsetter App-sensuren

Dørene inn til Apples App Store blir alt færre. Tidligere har applikasjoner som «Pull my Finger blitt fjernet grunnet smal målgruppe og «Netshare» på grunn av brudd på brukeravtale.

Denne gangen er det programmet «Podcaster» som blir nektet adgang. Hvorfor? Fordi deler av programmet utfører de samme funksjonene som Apples egne iTunes.

– Forbyr konkurranse
Reaksjonene på nett etter Apples avvisning har vært mange. John Gruber fra Daring Fireball kaller det et angrep på fri konkurranse:

– La oss være ærlige: Å forby “duplisering av funksjonalitet” er å forby konkurranse. Hele poenget med konkurranse er å gjøre samme tingen, men bedre,

Annonse
iTunes-konkurrent?
Hovedfunksjonen til Podcaster skulle være å laste ned podcaster fra nett, direkte ned til iPhonen eller iPod Touch-en. Dette er en funksjon Apple fortsatt ikke har implementert selv, men ettersom visse deler av programmet var like som Apples, ble den altså avslått.

– Apple har gått for langt. Å avslå et program fordi den kan konkurrere med Apple er direkte uforsvarlig, skriver Paul Kafasis i sin blog.

podcaster2

Videre skriver han at Apples tidligere avslag i det minste har hatt en viss logisk forklaring, men i dette tilfellet er det et direkte angrep på fri konkurranse. Ettersom det allerede finnes en rekke Apps som tilbyr lignende tjenester som Apples egen kalkulator eller værtjeneste, hvorfor skal akkurat denne nektes distribusjon?

Ikke en plattform
kafasis tror Apples sensurering vil få mange dyktige utviklere til å sky unna selskapet. Dave Winer tar kritikken skrittet videre i bloggen sin, og mener iPhone ikke er en plattform i ordets rette forstand i det hele tatt.

– Ideen bak en plattform bør være at ingen enkeltpersoner eller selskap bør ha makten til å skru av eller fjerne program når de selv vil.

Kilde:
Shacknews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse