Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå øker sjansene dine for å få tekstmelding fra denne amerikanske damen...

…og nå begynner de å tekste også

Amerikanerne har oppdaget SMS.

Amerikanere blir ikke regnet som et spesielt bakstreversk folkeferd i teknologisk forstand. men når det gjelder mobil, ligger de langt etter oss europeere – og i særdeleshet oss skandinaver.

Foran med nettmobil

MMS har de færreste hørt om, og sending av bilder direkte fra mobil til mobil er ikke hverdagskost. Det er heller ikke standard tekstmelding, selv om SMS har vært en standardfunksjon på amerikanske mobiler nesten like lenge som her.

Amerikanerne bruker e-post og chat mye mer enn oss, og har rett og slett flyttet disse funksjonene over i mobilverdenen.

Blackberry og iPhone

iPhone har verken MMS eller mulighet til å ta opp video. Like fullt ble den en stor suksess i USA fra dag en. Og den e-postsentriske Blackberry er standardutrustning for enhver amerikaner som bruker mobilen mye i jobben.

Nå er dette bildet i ferd med å snu, skal vi tro en fersk undersøkelse fra den amerikanske mobilbransjeorganisasjonen CTIA (Cellular Telephone Industries Association).

160 prosent mer

I følge undersøkelsen har bruken av MMS og SMS økt dramatisk, parallelt med en økning i bruken av e-post og nettsurfing. Vi snakker altså om en sterk nettovekst her – noe bransjen utvilsomt gleder seg over.

I juni alene sendte amerikanerne 75 milliarder tekstmeldinger, mot 28,8 milliarder i juni fjor. Det er en økning på formidable 160 prosentpoeng på ett år.

Stikkord: bilder, blackberry, mms, Mobil, mobiler, sms, usa