Slik er OpenOffice 3.0

Oppstartsmenyen er en av nyhetene i den kommende versjonen av gratisprogrammet OpenOffice.org.

Open Office.orgs Release Candidate 3.0 er nå klar for nedlasting.

Ny oppstartsmeny

Det dreier seg med andre ord om en tidlig versjon av verdens mest populære, gratis kontorpakke. Men like fullt er endringene fra den siste ferdige versjonen (2.4.1) så mange og viktige at det er verd å ta en kikk.

Det første man merker seg er oppstartsmenyen Start Center. Fra denne kan du velge hvilket program i Office-buketten du vil starte.

Annonse

Flerbruks-regneark

Bildebehandlingen har gjennomgått en større revisjon, og det tidligere så enkle tegneprogrammet begynner nå å nærme seg virkelig bildebehandling med muligheter for både utsnitt og lysbildeshow.

Regnearket har blitt utvidet til fra 256 til 1024 kolonner, og kan oppdateres av flere brukere via nettverk. Hver bruker får ulik farge, slik at det er lett å holde styr på hvem som gjør hva.

Mer sikkerhet i pdf

Støtten for pfd-filer er også kraftig forbedret. Blant annet er det en rekke nye sikkerhetsfunksjoner. Du kan sette passord både for åpning og endringer, samt regulere i detalj hvilke rettigheter brukerne av dokumentet skal ha. Du kan også bestemme hvordan dokumentet skal skrives ut, slik at disse valgene kommer automatisk når en ny bruker åpner dokumentet.

Du kan fortsatt importere og eksportere Microsoft-filer, men vær oppmerksom på at du ikke kan lagre en importert MS-fil i MS-format etter at du har gjort endringer. Og at grafikk og formatering ofte lider en ublid skjebne når det oversettes fra Microsoft-format til det åpne formatet OpenDoc.

bedre Mac-støtte

Mac-brukere vil glede seg over enda bedre støtte for OS X. Og for de som måtte vurdere å bruke store penger på Microsofts Office for Mac er det greit å vite at OpenOffice nå inkluderer Solver i regnearket og Microsofts programmeringsspråk VBA (Visual Basic for Applications).

Og kanskje best av alt: Dersom du vet hva du gjør, står du fritt til å endre programpakken akkurat som du vil…

Kilde:
lifehacker.com

Annonse
Annonse