Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det nåværende musikktilbudet til SE-telefoner er et betal-per-sang-system. I løpet av året kan det bli fri nedlasting til en fastsatt sum istedenfor.

SE i kamp mot Nokia

Forhåpentligvis uten DRM.

Vi har flere ganger skrevet om Nokias kommende musikktjeneste Comes With Music. Tjenesten vil gi brukere ett år med fri tilgang til gratis musikknedlasting, og vil lanseres i England i løpet av neste måned.

Nå ser det ut til at Sony Ericsson vil lansere sin egen musikktjeneste med ubegrenset nedlasting.

Lanseres i løpet av året
I følge Financial Times er Sony Ericsson allerede igang med å diskutere en konkurrent til Nokias Comes With Music med flere musikkselskaper.

Selskapet skal angivelig annonsere musikktjenesten i løpet av september, og håper på en lanseringsdato i Europa før året er omme.

I dag opererer Sony Ericssons Walkmanmobiler med en DRM-fri betal-per-sang-løsning, men omtrent 5 millioner sanger tilgjengelig.

DRM-fritt?
Hvis de oppgraderer det nåværende musikkbiblioteket til å bli åpent for fri nedlasting eller om de vil lage et separat bibliotek er fortsatt uvisst. Vi kan håpe at de går for førstnevnte, og ikke faller for Nokias variant hvor sangene som lastes ned kun kan brukes på telefonen og PC-en.

Kilde:
Financial Times

Stikkord: england, europa, financial times, gratis, nedlasting, nokia, sony, sony ericsson