Uten uxtheme.dll fungerer Windows XP heller dårlig.

Annonse


Antivirus ødela Windows

Filen uxtheme.dll er helt nødvendig for å starte Windows XP på en fornuftig måte. Men det tenkte åpenbart ikke antivirusselskapet Trend Micro på da de onsdag la ut en oppdatering av antivirusprogrammet Internet Security .

Rammet norsk utgave

988 nordmenn som brukte programmet sammen med den norske utgaven av Windows XP fikk seg en ubehagelig overraskelse da de startet PCen sin. Oppdateringen tolket nemlig systemfilen uxtheme.dll som ondsinnet kode, og dermed startet ikke Windows som normalt.

– I noen tilfeller gikk skjermen i svart, og det var ikke mulig å starte maskinen. I andre tilfeller kom skrivebordet opp, mens det var umulig å starte programmer. Og i den «mildeste» varianten var det bare Internet Explorer som ikke lot seg starte, forteller country manager Thomas Ludvik Næss i Trend Micros avdeling for Norge og Island til ITavisen.

988 nordmenn i nød

I følge Næss ble den fatale oppdateringen – en såkalt patternfil som skal fange opp nye virus – lagt ut onsdag i forrige uke kl. 17.45. Allerede neste dag kl. 12.15 lå fiksen ute. Men for mange var det da allerede for sent. PCen lot seg ikke starte i det hele tatt, eller i beste fall ikke på normalt vis.

Annonse


I følge statistikken til firmaet Trend Micro bruker til support henvendte hele 988 nordmenn seg for å få hjelp.

Åpent i helga

– Vanligvis har supporttelefonen stengt i helga, men denne gangen gjorde vi et unntak. Likevel kom langt de fleste henvendelsene før helga, sier Næss.

Ulempen er at du i de fleste tilfeller trenger PC med nett for å få fikset feilen. Og det kan bli vanskelig når PCen din ikke vil starte.

– Skal ikke skje

– Slikt som dette skal ikke skje. Det eneste vi kunne gjøre, var å fikse feilen så fort som mulig. Og minimere skadene i etterkant.

Du finner instruksjonene om hvordan du fikser feilen på esupport.trendmicro.com.

Du kan også få hjelp på supporttelefon 88 00 03 00 (hverdager 09:00 – 17:30, lokaltakst)

Se også:
diskusjon.no
hellreject.baywords.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse