Slik ser en virkelig liste fra MediaDefender ut. Om du tilsynelatende får e-post fra samme selskap, er den falsk. Med virus i vedlegget.

Annonse


Spam-melding truer fildelere

Det kontroversielle selskapet MediaDefender brukes av Hollywood for å spore opp filmer som er ulovlig lagt ut på nettet.

Skremme-mail

Samtidig har mange nettleverandører gått med på å sende advarsler til kunder som i laster ned piratkopiert materiale. Som grunnlag brukes loggene som viser IP-adressenes bevegelser.

Derfor er det kanskje ikke så rart at mange lar seg skremme når følgende melding ligger i innboksen:

Kjære Bruker!

Annonse


Din seneste Internett-aktivitet ble logget for følgende nettsteder:

* Btjunkie
* SumoTorrent
* isoHunt
* Btscene
* Mininova
* Fenopy
* Monova
* Yotoshi
* GetInvites
* Btmon

Vi har lagt ved en rapport om opphavsbeskyttede filmer, musikk og programvare du lastet ned eller søkte etter på disse sidene. Vi anbefaler på det sterkeste at du stopper alle fremtidige aktiviteter når det gjelder nedlasting av ulovlig innhold. I motsatt fall kan du vente straffeforfølging i henhold til lovene 17 U.S.C. §§ 512, 1201?1205, 1301?1332; 28 U.S.C. §4001.

Med hilsen

Mediadefender Inc.

Falske påstander

E-posten er selvsagt falsk. MediaDefender driver ikke med oppsporing av fildelere. Programvaren brukes utelukkende til å spore selve materiale, ikke de som laster opp eller ned.

I e-posten påstas det også at MediaDefender har nøyaktige data om hva du har søkt etter. Dette er irrelevant – rett og slett fordi ingen kan straffe deg for å ha søkt etter filmtitler.

Virus i vedlegg

Det hører for øvrig med til historien at spam-mailen ser ut til å ha glemt The Pirate Bay, som er verdens største tracker for piratmateriale. Litt uproft, får vi vel si…

E-posten inneholder et vedlegg som påstås å gi deg mer detaljer om hva du skal ha lastet opp og ned. Åpner du dette vedlegget, installeres det ikke overraskende et virus på maskinen din.

Kilde:
Torrentfreak.com

Annonse