Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bokser som dette er mer uunnværlig enn oppvaskmaskinen. (Ill.: Altibox/Viken Fibernett)

Opptak viktigere enn oppvask

Hvem skulle trodd det?

TV-opptakere med harddisk – såkalt DVR eller PVR (Digital/Personal Video Recorders) er blitt en naturlig del av inventaret i europeiske og amerikanske hjem.

Enklere med kabel

Mange har kjøpt DVD-opptakere med harddisk. Men disse er ofte vanskelige å betjene og stille inn. De som har digital-TV via kabel eller luft har ofte tilgang på PVR-bokser som gjør forhåndsinnstilling av opptak langt enklere. Du bare velger programmet fra sendeplanen, så er det gjort.

Folk med slike opptakere har blitt så avhengige at de ikke vil kvitte seg med den. Heller ville de kvitte seg med oppvaskmaskinen, viser en fersk undersøkelse fra meningsmålingsinstituttet NDR.

Italia unntak

Undesøkelsen, som ble foretatt i USA, Storbritannia, Italia og Australia, viser overraskende nok også at samlivet bedret seg etter at de spurte fikk en digitalopptaker i hus.

Unntaket fra regelen er italienerne, som rangerer hårføneren framfor DVRen. Årsaken er kanskje at italienere flest (spesielt menn) er kjent for å bruke lengre tid foran speilet enn for an TV-skjermen…

Kilde:
NDS.comk

Stikkord: harddisk, tv, video