Hopp til navigasjon Hopp til innhold
3g-iphone (Ill.: Apple)

– Banditter kan slette iPhone

Politi-ekspert bekymret for sikkerheten.

Keith Foggon er sikkerhetsekspert ved det britiske politiets avdeling for etterforskning av datakriminalitet (Serious Fraud Office digital forensics unit).

– Som en Blackberry med fjernsletting

Han er nå dypt bekymret for hva kriminelle kan finne på å gjøre med den nye Apple-telefonen.

– 3G iPhone er helt ny. Det finnes ikke mange verktøy for å hanskes med den, og den kan slettes utenfra. Den er akkurat som en Blackberry der brukere kan utføre fjernsletting, sier Foggon til Silicon.com.

Blackberry er som kjent telefonen som nærmest annenhver amerikaner (de som ikke har iPhone) bruker til å holde orden på avtaler, adresser og sende e-post med.

Ingen nettkobling etter beslag

Sikkerhetseksperten påpeker at det er viktig å ikke koble telefonen til nettet etter at den er beslaglagt. Dette fordi den mistenkte kan slette data for å ødelegge eventuelle bevis.

Han mener at det er et problem at samfunnet beveger seg vekk fra PC og mer og mer i retning av mobilt nett. Mens politiet har rimelig oversikt over PC-løsninger, kommer det stadig nye mobilmodeller som det tar tid å sette seg inn i.

Kan misbrukes

I tillegg kommer nettverksløsninger som den Apple har, der de kan slette data hos brukerne etter eget forgodtbefinnende.

Foggon ser en stor fare for at uvedkommende kan få tilgang til samme teknologi, og dermed slette både egne og andres data via uoffisielle verktøy og sikkerhetshull i nettverkene.

Stikkord: 3g, Apple, blackberry, data, digital, iphone, office, pc, sikkerhet