Hopp til navigasjon Hopp til innhold
tomanderson

MySpace-sjef var superhacker

Hacket bank og ble tatt av FBI.

MySpace-grunnlegger Tom Anderson var hacker på åttitallet.

Hacket bank

Anderson er idag best kjent som grunnleggeren av MySpace, verdens nest største sosiale nettsted etter Facebook, men på åttitallet var faktisk Anderson under lupen til selveste FBI.

Anderson hacket seg inn i 1985 på Chase Manhattan Bank datasystem. Anderson var da 14 år. Han var for ung til å bli arrestert, men FBI tok beslag i alt datautstyret til den unge hackeren.

Hacker allerede som 13 åring

Techcrunch.com har undersøkt saken nærmere og funnet avisutklipp fra saken. Anderson skal ha vært aktiv som hacker side han var 13 år og gikk under dekknavnet «Lord Flathead».

Hackingen Anderson gjorde var ikke så veldig avansert. Metoden gikk ut på å hacke seg inn i datasystemer ved å bruke det riktige telefonnummeret (en metode kalt «war-dialing»).

Slik gjorde han det

Det ble gjort ved hjelp av en et enkelt program som prøvde telefonnummer helt til et modem i andre enden svarte. Om hackeren fikk riktig svar var det som regel et Unix-datasystem.

Etter at Anderson hadde hacket banken klarte han å endre passordene på systemet så IT-teknikerne ikke lenger hadde tilgang. Senere viste han opptil 40 av sine venner hvordan man utførte hackingen.

Kilde:
Techcrunch

Stikkord: hacker, hacking, myspace, program