Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er lite som er så vakkert som hundrevis av lysende skjermen en mørk påskekveld. (Ill.: Foto: Per Ervland)

E-gamere doper seg

Ikke bare OL som sliter med dop-problemer.

I et intervju med Alex Walker, lederen for et kommende World Cyber Games, får Game Player Australia belyst dop-problemet som eksisterer blant e-gamere i dag.

Dagens sportsgrener presser grenser daglig, og utøverne gjør alt for å yte sitt beste til enhver tid. Profesjonelle dataspillere følger de samme premissene, og møter de samme fristelsene som andre utøvere gjør. Så hva gjør man når en pille kan øke konsentrasjonen og refleksene blir tilgjengelig? Er det juks?

– Ikke stort nok for dopkontroll
Alex Walker får spørsmål om hvordan de håndterer dopbruk på arrangementet sitt, og innrømmer visse mangler ved systemet:

– Spillere kan ta så mange medikamenter de vil, så lenge det ikke skjer inne på konkurranseområdet. Vi har ikke budsjett til å sette igang et stort anti-doping-apparat, og vi har ikke ressurser til å holde det gående heller. E-gaming er fortsatt ikke stort eller stabilt nok for å kunne organisere noen form for dopingkontroll på et større nivå.

Hjelper det?
Men så kommer spørsmålet: Spiller man bedre når man er påvirket av dop? Walker har sett mange eksempler, og kan bekrefte virkningene.

– Det er sant at flere spillere pleier å røyke en rev eller to før konkurransen for å prestere bedre. Jeg har sett en rekke spillere komme inn på nasjonale konkurranser mens de var høye, kun for å spille bedre. Som oftest gjorde de det også, men åpenbart kunne de ikke fyre opp enda en mens de spilte, og fikk nøye seg med den første rusen.

Hva skjer fremover?
Så hva skal man konkludere ut ifra et intervju som dette? Sansynligvis at E-gaming fortsatt har en bit å gå før det blir akseptert som en likestilt sport som andre idretter, og at australienere magisk blir bedre til å spille mens de er høye/fulle.

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: australia, budsjett