Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hacker mobiler via nettet

Nokia erkjenner gigantisk sikkerhetshull – åpner for hacking av 100 millioner mobiler.

Nokia erkjenner nå problemer med S40 OSet som er installert på over 100 millioner Nokia-mobiler.

Hacker over telenettet

Adam Gowdiak fra Security Explorations har avslørt det som er et stort sikkerhetshull på noen av de finske mobilprodusentens mobiler. Gowdiak mener feilen er så kritisk at man kan installere programmer over telenettet og siden styre programmet og gi det rettigheter til å utføre hvilke som helst kommandoer.

Nokia har nå etter flere uker erkjent at det er et problem på noen av selskapets produkter. Hullet er så stort at mange ikke har trodd sikkerhetseksperten.

Series 40 OSet er så langt implementert i over 100 millioner mobiltelefoner og det er derfor vanskelig å tro at et så stort sikkerhetshull faktisk ikke har blitt tettet enda.

Utpressing?

Selskapet som Gowdiak jobber i tilbyr nå Nokia oppskriften på hacken for 20 000 Euro (160 000 kroner). Selskapet synes det er rimelig for å ha forsket på problemet, andre kaller det hele utpressing.

Så langt er det usikkert om Nokia har betalt sikkerhetsselskapet pengene. Gowdiak vil ikke si noe om han har fått pengene, men Nokia sier de har tilgang til Gowdiaks dokumenter.

Nokia har forklart til The Register at de ikke tror sikkerhetshullet er stort nok til at det er noe problem for kundene. Likevel sier selskapet at de jobber med å rette problemet. Mark Durrant fra Nokia mener at hacken ikke er lett å gjennomføre og krever dyp teknisk innsikt.

Kilder:
Infoworld
The Register

Stikkord: hacker, hacking, Mobil, mobiler, mobiltelefoner, nokia, programmer, sikkerhet, the register