Hopp til navigasjon Hopp til innhold
sackboy

Sony får ny maskot

Si hallo til Sackboy.

De fleste konsoller har gjennom tidene opparbeidet en status gjennom deres frontfigurer. Nintendo har Mario, Sega har Sonic og Xbox har Master Chief. Men hvem har frontet Sony?

Mange å velge imellom
Da Playstation kom på markedet var det uklart hvilken karakter som var den mest fremstående. I begynnelsen frontet Crash Bandicoot selskapet, etterfulgt av stjerner som Lara Croft, Solid Snake, Ratchet & Clank og Jak & Daxter.

Nå gjør Sony det enkelt for oss, og erklærer Sackboy fra det kommende spillet Little Big Planet som deres nye frontfigur.

Ny spillsjanger
Lanseringen av Little Big Planet vil være et stort øyeblikk for Sony, skal vi tro Mark Valledor, produktsjef for spillet hos Sony Computer Entertainment America.

– Vi ønsker å la «Little Big Planet» være i front under innmarsjen av en ny spillsjanger, og å gjøre Sackboy til den nye, emblematiske figuren for PS3, forteller Valledor.

– Plattformselger
Og årsaken til den nye frontfiguren og den massive PR-jobben de vil ha for å fronte Sackboy, skyldes et forventet storsalg i høst.

– Det kommer til å bli en plattformselger, sier Eric Fong hos utviklerne Media Molecule.

Vår egen spillanmelder testet en tidlig versjon av spillet i Tokyo for et år siden, og var allerede da imponert over spillet. Om det blir en salgsuksess og en plattformselger som Sony håper, får vi bare vente og se.

Kilde:
Advertising Age
Gamesindustry.biz
VG

Stikkord: little big planet, master chief, media, nintendo, playstation, sony, xbox