Picture 1

Annonse


– iPhone må fikses

Den populære Apple-telefonen iPhone 3G har nå vært i butikkene i over en måned. I den anledning har Ars Technica kommet med en klageliste over ting de vil se en forbedring på i kommende oppdateringer til iPhone.

Aktivering
Først og fremst irriterer de seg på den langtekkelige aktiveringsprosessen alle må igjennom for å få telefonen i gang. Lanseringen i USA gikk langt i fra knirkefritt, og Apples servere brøt ned i mange deler av USA. Også her i Norge ble det forsinkelser på grunn av trøblete aktiveringsprosess.

Sprekker
Noen brukere, for det meste de med hvit iPhone, har oppdaget små sprekker i kanten på telefonen sin. Den nye iPhonen har som kjent en bakdel laget av plast istedenfor metall som førstegenerasjons-iPhonen hadde. Dette har ført til en svakere konstruksjon og en rekke skadede telefoner.

Også noen av våre lesere har rapportert at de ser antydninger til sprekker i sine Apple-telefoner. Om det er en feil som kun gjelder visse utsendte telefoner er uvisst. Apple har imidlertid rapportert at de vil øke produksjonen av telefoner. Forhåpentligvis vil de nyproduserte telefonene være sprekkfrie.

Annonse


Programvare
Flere brukere har klaget på programvare-feil med den nye 2.0-firmwaren. Blant annet skal GPS-en hoppe helt ut av og til, selv under åpen himmel. I tillegg virker det som brukergrensesnittet har blitt tregere, noe som har irriterte mange brukere. Med mangel på taktil respons er telefonen avhengig av å være lynkjapp, slik at man er sikker på at man har trykket riktig på skjermen.

Problemer med treg respons på skjermtastaturet og en treg adressebok irriterte også mange, men ser ut til å være fikset i 2.0.1-oppdateringen som kom nylig.

I tillegg til telefonen kom også App Store den 11. juli. Kvalitetsforskjellen på programmene man kan laste ned er selvfølgelig varierende, men det største problemet er at mange av programmene henger seg helt tilfeldig. Dette kan godt være en direkte konsekvens av…

The F*cking NDA!
Som vi tidligere har skrevet har programmererne bak iPhone App-ene fått munnkurv av Apple.

Dette har ført til at de verken får snakke til media om utviklingen av programmene sine og om Apples programmeringsverktøy, og heller ikke med hverandre. De har altså ikke kunnet diskutert seg i mellom eller delt sine kunnskaper med andre, og forbedringer av programmer har blitt en langtekkelig prosess.

Dårlig 3G-dekning
Sist, men ikke minst: 3G-dekningen. En av de største nyhetene med den nye iPhone-versjonen var nettopp muligheten for 3G-tilkobling, men amerikanerne er ikke imponerte. Selv i store byer som Chicago skal 3G-dekningen til iPhone være svært dårlig, og mange sliter med å komme seg på nett via 3G-nettet.

Har du flere ting å utsette? Del med deg i kommentarfeltet under.

Annonse