Om det er Russlands president Dmitrij Medvedev som står bak nett-angrepene, er uvisst. Men det er et faktum at georgiske nettsteder blir «bombet». Og at Georgiske hackere svarer med å ta ned russiske netsteder.

Annonse


Fortsetter krigen på nettet

Selv Russland og Georgia nå er enige om en fredsplan og de fysiske kampene er opphørt, fortsetter den virtuelle krigen mellom de to landene.

Presidentens nettsted nede

IT-eksperter som følger med på såkalte botnets rapporterer om en økning i angrep mot georgiske nettsteder.

Angrepene er blant annet rettet mot det offisielle nettstedet til Georgias president Mikhail Saakasjvili. I skrivende stund er det umulig å komme inn på nettstedet.

Svarer på angrepene

I følge sikkerhetseksperten Jose Nazario hos Arbor Networks svarer Georgia på angrepene, blant annet ved å angripe nettstedet til minst én avis i Moskva.

Annonse


I fjor vår ble store deler av den digitale infrastrukturen i Estland angrepet.

Mistanken henger ved

Estiske myndigheter var skråsikre på at angrepene kom fra offisielt hold i Russland, men senere viste det seg at en russisk student sto bak angrepet.

Mistanken om at russiske myndigheter var involvert likevel har likevel vedvart i Estland. Angrepet kom etter at et russisk krigsminnesmerke ble flyttet vekk fra sentrum at hovedstaden Tallinn.

Kilde:
news.cnet.com