Annonse


Apple «gjør en Zune»

Hadde det ikke vært fint om alt du har av musikk på harddisken hjemme kunne spilles av på din iPhone – uten at du har overført filene på hjemmebane først?

«Remote Access Of Media Items»

Nå ser det ut som om dette kan bli en realitet. Apple har nemlig søkt patent på akkurat en slik funksjon.

I patentsøknaden har systemet fått den noe u-Appleske navnet «Remote Access Of Media Items».

Kanskje film også

Det dreier seg dermed ikke bare om musikk, men også om TV, bilder, film og spill.

Annonse
Når det gjelder musikk er imidlertid Microsoft først ute. Deres Zune-spiller har allerede nå mulighet til å streame musikk fra andre Zune-spillere via innebygd WiFi (som iPhone også har , men som ikke kan brukes på samme måte).

Derimot kan Zune foreløpig ikke spille av musikk som ligger på harddisken din hjemme, eller på serveren til en musikkbutikk.

Telefoner i nærmiljøet

Apple ser for seg en verden der alle iPhones (og trolig også iPod Touch, via WiFi) kan kommunisere med hverandre – uavhengig av teleoperatør.

De snakker om telefoner som befinner seg i nærheten av hverandre, slik at de kan utveksle data.

Vanskelig fra server

Viktigere er det at iPhone-eiere vil kunne streame musikken de har hjemme på harddisken sin, for eksempel via iTunes.

I patentbeskrivelsen står det at såkalte metadata (omslagsbilder, filbeskrivelse etc.)fra iTunes i så fall skal overføres, men ikke selve filene. Det vil si at en iPhone eller en annen mediespiller vil kunne nesten få ubegrenset kapasitet.

Disse metadataene slettes når du er ferdig med å spille av låten, slik at de ikke skal fylle opp plass. Og om du får en samtale mens du hører, vil musikken autotisk ta en pause.

Dette er selvsagt mulig i dag med en PC og en rask Internett-forbindelse i dag. For eksempel for å høre musikk fra hjemmebiblioteket på jobben.

WiFi er redningen

Men på mobile enheter har det hittil vært vanskelig å få til et stabilt system som ikke medfører hakking og avbrudd i musikken som streames. Kostnadene ved å overføre store mengder musikk via 3G-nettet er også en viktig faktor.

Om som på Zune kunne bruke WiFi til å streame ikke bare mellom telefoner, men fra en hvilken som helst kilde, ville det åpne seg en helt ny verden.

Kilder:
Apple Insider
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse