I dag kan du risikere å bli stoppet vilkårlig og fratatt laptopen i ukevis. Det vil amerikanske politikere ha en slutt på.

Annonse


Flyplass-PC funnet

Det vakte bestyrtelse hos flyplassmyndighetene ved flyplassen i San Francisco da en bærbar PC med opplysninger om 33 000 flypassasjerer plutselig forsvant.

Lå ukryptert

Opplysningene lå opprinnelig kryptert på en server, men ble av en ansatt på flyplassen overført til en laptop. Der lå opplysningene ukryptert, komplett med navn, adressser, førerkortopplysninger, passnumre og kopier av arbeidstillatelser.

Selskapet Clear, som eier og drifter systemet, bedyrer imidlertid at ingen kredittkortnumre, fingeravtrykk eller andre såkalte biometriske data lå i databasen.

Dukket opp igjen

Nå har laptopen mystisk nok dukket opp på nøyaktig samme kontor der den ble sett før den forsvant. Men ikke på samme sted, i følge politiet.

Annonse
Ifølge Clear-sjefen Allison Beer har kontoret hele tiden vært låst. Dermed har det ikke vært mulig verken å komme seg ut av kontoret med laptopen eller sette den på plass igjen uten å ha nøkkel (eller bryte seg inn, men det har ikke skjedd).

Hvor laptopen kan ha vært, hvem som har brukt den og eventult til hva er fortsatt et mysterium.

Kilde:
San Francisco Chronicle

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse