I følge et amerikansk forbrukerblad skal man visst holde seg langt unna Safari - alt på grunn av et manglende phishing-verktøy.

Annonse


– Hold deg unna Safari

Det er det amerikanske forbrukerbladet Consumer Reports som varsler om nettleseren Safari. De rangerer også den falske online-sikkerheten Mac-brukere har som en av de syv største online-tabbene i dag.

De mener at den falske sikkerheten fører til at færre Safari-brukere har anti-phishing-filter, noe som gjør dem mer mottagelige for farlige nettsteder.

Like utsatte som Windows-brukere
– Mac-brukere blir ofre for phishing-lureri nesten like ofte som Windwos-brukere, men likevel er det langt færre som beskytter seg selv med en anti-phishing-verktøylinje, skriver Consumer Reports.

– For å gjøre saken enda verre bruker de fleste Apples Safari, som ikke har noen form for phishing-beskyttelse. Vi synes den burde ha hatt det, fortsetter de.

Firefox og Opera har det

Phishing-bedrageri kommer ofte distribuert via spam, og prøver å lure folk til å logge inn på falske sider styrt av uærlige sjeler. Anti-phishing-verktøyslinjer baserer seg på lister over kjente phishing-nettsteder, og advarer brukerne hvis de er ferd med å besøke noen av dem.

Annonse


De seneste versjonene av Firefox og Opera har begge et phishing-filter integrert i browseren. Safari henger derimot litt etter.

Kilde: The Register

Annonse