Oink-01-wide

Annonse


OiNK-opplastere frikjent

I oktober 2007 raidet britisk politi torrenttrackeren OiNK. OiNK var kjent som den største, lukkede fildelingstjenesten for musikk i Storbritannia, og trolig også en av de største på verdensbasis målt i antall fildelere.

For feinschmeckere

Her lå det tusenvis av piratkopierte musikkalbum fra dedikerte musikkentusiaster, og det var ofte snakk om titler som ellers ikke var tilgjengelige – verken lovlig eller ulovlig.

Etter at trackeren ble stoppet, ble administratoren Alan Ellis arrestert og tiltalt for brudd på åndsverkloven. I tillegg ble seks andre såkalte opplastere arrestert.

Ikke-utgitt musikk

Disse ble siktet for å ha gjort musikk som ennå ikke var utgitt tilgjengelig via OiNK-nettverket, en handling som platebransjen naturlig nok ser spesielt alvorlig på.

Annonse


Nå er to av de seks frikjent på alle punkter. Årsaken er at det ikke har framkommet vesentlige bevis under etterforskningen. De to – en 19 år gammel mann og en 28 år gammel kvinne – vil dermed ikke bli stilt for retten.

De øvrige fire påståtte opplasterne må fortsatt vente på utfallet av etterforskningen, mens Ellis har ny kausjonsdato 10. september.

Norsk frykt

OiNK hadde også flere norske brukere. Flere av disse uttrykte angst over at også de kunne vente seg straffereaksjoner, og piratjegeren Espen Tøndel raslet med sabelen.

Det er likevel ingenting som så langt tyder på at norske OiNKere har fått politiet på døra.

Kilder:
Afterdawn.com
Torrentfreak.com/a>