Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Rasende Scrable-entusiaster tok i går ned EA-versjonen av det populære spillet. Årsaken var bråket rundt kloningen Scrabulous. (Ill.: Electronic Arts)

Scrabble-hackere angrep EA

Likte ikke Facebook-bråk om spillet.

Leketøysgigantene Hasbro og Mattel var ikke spesielt blid på Scrabulous, som er en populær Facebook-applikasjon basert på det gode, gamle brettspillet Scrabble.

Mens Mattel nøyer seg med å bebude en egen versjon av Scrabble for Facebook, truet Hasbro med søksmål mot Scrabulous, som er utviklet av et indisk selskap.

Tok ned «offisiell» Facebook-Scrabble

Hasbro eier rettighetene til spillet i USA, og konkurrenten Mattel eier de samme rettighetene i Europa. Begge har lisensiert den digitale utgaven av Scrabble til spillgiganten Electronic Arts (EA).

EA selger blant annet en mobilutgave av spillet, i tillegg til Facebook-spillet som heter Scrabble.

Rasende, Scrabble-interesserte hackere tok i går ned den «offisielle» utgaven av spillet på Facebook, etter at Scrabulous forsvant.

Løst i minnelighet

Bak selskapet står brødrene Rajat og Jayant Agarwalla fra Calcutta. De to uttrykte skuffelse over at Hasbro reagerte som de gjorde, og mente at Facebook burde være en nøytral plattform der alle får plass og stridigheter løses i minnelighet.

Det har de to indiske brødrene for så vidt fått rett i. Scrabulous ble brutalt tatt av nettet etter de juridiske truslene, men nå gjenoppstår spillet under nytt navn.

Comeback under nytt navn

Dt populære minispillet er nå tilbake under navnet Wordscraper.

Det vil ltrolig ta litt tid før Wordscraper når samme høyder som Scrabulous. For hittil har bare et par hundre sjeler prøvd seg på det ny-gamle spillet.

Kilder:
Betanews.com
Mashable.com
BBC

Annonse
Stikkord: angrep, ea, electronic arts, facebook, hackere