Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Både YouTube, Hulu og andre leverer store mengder streamet film. Det er umulig for menigmann å vite om det hun eller han ser på er lovlig eller ikke, mener Kulturdepartementet.

Nett-TV tar av

Brukes som erstatning for vanlig TV.

I februar i år streiket Hollywoods manusforfattere. Dermed ble det dårlig med sitcoms og nye TV-episoder.

Bare repriser

Amerikanerne begynte derfor å tråle nettet etter nytt TV-innhold, siden det likevel bare var repriser å se i den tradisjonelle TV-ruta.

En fersk undersøkelse fra IMMI (Integrated Media Measurement) viser at halvparten av de som oppgir at de ser nett-TV, bruker nettet som erstatning for vanlig TV.

Brukes til oppdatering

Mens 31.3 prosent oppgir at de bruker nettet til å se episoder de gikk glipp av den kvelden de ble sendt på TV. Og 18,7 prosent bruker nettet som supplement til vanlig TV-titting.

Tilsvarende undersøkelser for Europa finnes ikke, men en undersøkelse Motorola foretok i 2007 viste at 45 prosent av befolkningen i Storbritannia, Frankrike, Spania, Tyskland og Italia så TV på nett. I Frankrike alene oppga 59 prosent at de så nett-TV.

I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at nett-TV nå utgjør 20 prosent av den totale TV-tittingen i USA. Det er ikke tilfelle. Det korrekte er at mer enn 20 prosent av panelet som ble spurt oppgir at de ser vanlige TV-sendinger på nett. ITavisen beklager misforståelsen

Kilder:
IMMI
BetaNews

Stikkord: europa, frankrike, itavisen, media, nett-tv, tv