ballmer

Annonse


– Vi skal slå Apple

Så langt har ingen toppsjefer i Microsoft tatt Apple alvorlig som konkurrent. Snarere har man prøvd å tone ned konkurransen, og i stedet påpeke at Microsoft er glad for å selge programvare til Mac-brukere.

Fra beundring til frykt

Både Microsofts toppsjef Steve Ballmer og nylig avtroppet gründer Bill Gates har flere ganger sagt at de liker iPod, og at de beundrer Steve Jobs forretningstalent.

Nå har imidlertid pipen fått en noe annen låt.

– Apple gjør det bra

I et internt brev til Microsofts ansatte skriver han:

Annonse


I konkurransen mellom PC og Mac selger vi 30 ganger bedre enn Apple. Men det er ikke tvil om at Apple gjør det bra. Hvorfor? Fordi de er gode på å levere en opplevelse som er smal, men komplett. Mens vår vekt på valgmuligheter ofte innebærer noen kompromisser når det gjelder brukeropplevelsen.

Lover bedring

I realiteten sier Ballmer det begistrede og noen vil kanskje si mer eller mindre fanatiske Mac-fans har sagt i årevis: Mens Apple-produkter er intuitive og sexy, føles Microsofts programvare tungvint, ulogisk og lite brukervennlig.

Ballmer lover imidlertid at ting skal bli bedre.

Windows Mobile-satsning

Første oppgave er å bedre imaget til Windows Vista, som Microsoft mener har fått urettferdig mye medfart i mediene.

Den neste oppgaven blir i følge Ballmer å satse for fullt på å bedre integrasjonen mellom maskinvare og programvare. Spesielt tenker han på mobiltelefoner med Windows Mobile, der produsentene i dag ofte lager sine egne grensesnitt for å skjule Windows Mobiles mangler.

Også her har som kjent Apple blitt en farlig konkurrent, med iPhone.

Se også: Digi.no

Annonse