Hopp til navigasjon Hopp til innhold
SSD-disker som dette kan bli 100 ganger raskere når SanDisks nye teknologi en gang kommer i produksjon. (Ill.: Sandisk)

– Vista går dårlig på SSD

Sandisk klager på uoptimalisert kode i Windows.

Det har vært mye snakk om hvordan SSD-disker (Solid State Drive) vil ta over for vanlige harddisker med bevegelige deler. Til nå er det kun et fåtall laptoper i den dyre enden av skalaen som har tatt i bruk den nye teknologion, mye grunnet høy pris og lavere lagringskapasitet enn den klassiske harddisken.

Vista takler ikke SSD
Under en pressekonferanse har Sandisk nå gått ut med at Windows Vista vil by på en spesiell utfordring ved programmeringen av kontrollenheten til neste generasjon SSD-disker.

Dette skal være fordi Windows Vista ikke er optimalisert for SSD-disker.

– Vi må kompensere for Vistas feil, forteller sjefen for Sandisk Eli Harari.

Neste generasjon vil løse problemet
Sandisk er nå i full gang med å produsere neste generasjon SSD-disker, som vil utformes slik at de vil fungere godt sammen med Vista. Sandisk har imidlertid måttet flytte på lanseringsdatoen, og all skyld rettes mot Vista.

– Vi er forsinket fordi vi rett og slett ikke forstod hvor tidskrevende det ville være å løse problemene Vista ga oss, forteller Harari.

Den neste generasjonen SSD-disker som vil utvidde lagringskapasiteten og gi bredere programvarestøtte, vil komme en gang i slutten av 2008, eller tidlig 2009, melder Sandisk.

Kilde: Cnet

Stikkord: flash, sandisk, ssd, vista, windows, windows vista