Irritert på anonyme oppkall? Kevin Mitnick vet råd...

Annonse


Slik kan du se hvem som ringer

Noen ringer deg, men på displayet står det bare «Privat nummer» eller «Anonymt oppkall». Årsaken er gjerne at den som ringer har valgt at nummeret ikke skal vises, eller at samtalen kommer fra et nettverk som din teleoperatør ikke utveksler samtaleinformasjon med.

Legendarisk hacker bak

Nå har den legendariske hackeren Kevin Mitnick funnet en metode som gjør at du likevel kan avsløre hvem som skjuler seg bak det anonyme oppkallet.

Å avsløre hvem som skjuler seg bak et anonymt nummer ser ikke spesielt enkelt ut. Du trenger primært to verktøy som på ingen måte er allemannseie: En såkalt «asterisk boks» og en «SIP trunk provider».

Se hvordan Mitnick avslører anonyme ringere:

Fungerer bare i USA?

Metoden skal fungere både på mobilnettet, fasttelefonnettet og med IP-telefoni. Men skal vi tro kommentarene som loigger under Mitnicks YouTube-snutt er det ikke sikkert at metoden fungerer utenfor USA.

Annonse


Ulike teleselskaper har ulike systemer, og norske operatører som Telenor og NetCom kan ha sikret seg teknisk mot denne type hacking.

Lang dom

Kevin Mitnick ble i 1995 dømt til fem års fengsel for å ha begått datainnbrudd i flere bedrifter og institusjoner. I følge amerikansk presse skulle han også ha brutt seg inn i forsvarsorganet NORAD (North American Aerospace Defense Command). Dette ble han imidlertid ikke tiltalt for.

Etter løslatelsen i 2000 ble han dømt til å holde seg unna alle former for datakommunikasjon.Først i 2003 fikk han igjen lov til å gå på nettet.

Ny karriere

Hollywood-filmen Takedown er lselig byget på historen til Mitnick.

Super-hackeren har siden livnært seg som sikkerhetskonsulent og godt betalt foredragsholder for næringsliv og IT-bransje.

Annonse