Hopp til navigasjon Hopp til innhold
dollar bill

Rekordsalg for Apple

Storsalg av Mac gir gode tall.

Apples nylig fremlagte salgstall viser til en solid vekst, og er mer enn både analytikere og dem selv hadde trodd.

Rekordsalg av Mac
Selskapet er selvfølgelig stolt av sin egen innsats, og rapporterer at dette er det beste juni-kvartalet i Apples historie. Hovedgrunnen skal være det store salget av Mac-er. I løpet av fiskalkvartalet skal de ha sendt ut 2,5 millioner mac-er, en økning på 40 prosent sammenliknet med fjoråret.

De har selvfølgelig også stor tro på iPhone 3G, som sansynligvis vil ha store utslag på framtidige salgstall. Sammenliknet med fjoråret har de sendt ut langt flere iPhones i år. I fjor sendte de ut 270 000 iPhones til markedet, mens 717 000 ble sendt ut i år. Dette er naturligvis grunnet deres verdenslansering i år, noe som ikke fant sted i fjor.

Salg opp, aksjer ned
Selv om de kunne vise til et overskudd på over en milliard dollar, gikk allikevel aksjene ned med 10 prosent. Dette skal være grunnet en dårlig prognose for neste kvartal.

Apple tror allikevel at salgstallene vil fortsette å være gode, da de har flere nye produkter som skal lanseres de neste månedene. Om denne uttalsen kan tyde på nye versjoner av iPod eller Macbooks er ikke sikkert.

Kilde:
Ars Technica
Idg

Stikkord: Apple, iphone, ipod, mac