Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Jobs helse en privatsak

Aksjene stuper etter kreftspekulasjoner.

På tross av at Apples inntekter steg med 31 prosent i siste kvartal, gikk aksjene ned 11 prosent etter gårsdagens kvartalsrapport fra selskapet.

God eller dårlig helse?

Årsaken er i følge analytikerne spekulasjoner rundt Apple-sjefen Steve Jobs helse.

Jobs ble for fire år siden operert for kreft i bukspyttkjertelen.

Siden har han kommet seg, og legene har sagt at faren for tilbakefall er minimal. Likevel er det ikke vanskelig å se at den 53 år gamle mannen har gått kraftig ned i vekt.

– Influensa årsaken

Etter åpningstalen han holdt på den viktige utviklermessen WWDC i San Francisco 9. juni mente mange at han nærmest lignet en konsentrasjonsleirfange.

Apple forklarte Jobs noe reduserte utseende med influensa, og at han gikk på antibiotika. I dag sier de imidlertid bare at sjefens helse er en privatsak.

– En privatsak

– Steve elsker Apple. Han jobber som toppsjef med styrets velsignelse og har ingen planer om å forlate skuta. Steves helse er en privatsak, uttalte Apples finansdirektør til pressen da kvartalsrapporten ble lagt fram natt til i går norsk tid.

Dette bidrar ikke akkurat til å dempe spekulasjonene om at han er alvorlig syk.

Hoppe etter Wirkola

Hva som skjer med Apple om Jobs skulle gå fra borde, vet bare den innerste sirkel i selskapet. Finanstidsskriftet Forbes brakte nylig en artikkel der 11 aktuelle arvtakere til sjefsstolen sto listet opp.

Om amerikanerne hadde hatt det rotnorske uttrykket «å hoppe etter Wirkola» ville de trolig brukt det om denne situasjonen. For alle vet at Apples suksess de siste årene henger nøye sammen med én person: Steve Jobs.

Stikkord: Apple, jobs, san francisco, steve jobs, wwdc